Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов отново встъпи в длъжност по време на

...
Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов отново встъпи в длъжност по време на
Коментари Харесай

Докато е под домашен арест: Кметът на Омуртаг положи клетва за втори път

Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов още веднъж встъпи в служба по време на съвещание на Общинския съвет в града през днешния ден.

Областният шеф на област Търговище Гергана Цонева му връчи знаците на град Омуртаг в наличието на 22-ма съветници.

До повторното встъпване в служба на Ешефов се стигна след наново преброяване на гласовете в три секции в община Омуртаг от вота през есента, в осъществяване на решение на Върховния административен съд от 7 март 2024 година След новото броене на гласовете в три секционни комисии - в селата Могилец, Беломорци и Омуртаг, Общинската изборна комисия (ОИК) Омуртаг излезе с решение, в което се показва, че Ешреф Ешрефов остава кмет на общината. 

Неговата кандидатура бе издигната от Местна коалиция " Съюз на демократичните сили НДПС ", напомни зам.- ръководителят на ОИК Омуртаг.

„ Благодаря за поддръжката, получена от гласоподавателите. Положих клетва за повторно, без значение от събитията, пред които съм изправен. (б.а. Ешреф Ешрефов е под домакински арест). Това не се случва всеки ден и на всеки човек. Но единствено би трябвало покаже, че съм подготвен да се боря за жителите на общината, за справедливостта във всичките ѝ аспекти, за по-доброто бъдеще на нашите деца и внуци “, сподели пред присъстващите Ешрефов.  

Той увери, че ще продължи да работи в интерес на жителите на общината, дружно със своя екип, „ колкото и компликации да предстоят, колкото и подводни камъни да се появяват “. 

По думите му следва доизграждане и рационализация на ВиК инфраструктурата, възстановяване на водоснабдяването в Омуртаг и на пътната инфраструктура. В това число в допълнение водоснабдяване от язовир Ястребино, реорганизация на въвеждащия тръбопровод от Кипилово и вътрешната водопроводна мрежа на Омуртаг, уточни още Ешреф Ешрефов.

Областният шеф Гергана Цонева пожела на общинските съветници отговорно и умно да посрещат проблемите на Омуртаг, намирайки най-правилните решения за това, в полза на всички поданици на общината.

За да пристигна в постройката на общинската администрация, той е получил позволение посредством разпореждане на Софийска градска прокуратура. В постановлението, с което разполагат юристите на Ешрефов, от дата 22 март 2024 година, е записано, че се позволява той да напусне жилището си за времето от 9:00 до 14:00 часа на 27 март 2024 година и да постави клетва в постройката на Община Омуртаг.

Изисква се в 7-дневен период да бъдат показани документи, свързани с полагането на клетва и встъпването в служба.

За Българска телеграфна агенция от общинската администрация обясниха, че Ешреф Ешрефов е настоящ кмет. Има упълномощени отраслови заместник-кметове, които извършват административно-организационните действия и могат да съставляват Общината пред трети лица, добави юристът в администрацията Владислава Петрова. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР